Inese Lībiņa-Egnere: Latvijai un Slovēnijai svarīgi veicināt sadarbību parlamentārā līmenī

(11.09.2017.)
VideoGalerija

Latvijas un Slovēnijas politiskais dialogs kļūst arvien aktīvāks un svarīgi veicināt sadarbību tieši parlamentārā līmenī, pirmdien, 11.septembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar jauno Slovēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Robertu Krmeļu (Robert Krmelj).

Slovēnija ir svarīgs Latvijas partneris, tostarp Eiropas Savienībā un NATO. Saeimas priekšsēdētājas biedre īpašu pateicību pauda par Slovēnijas karavīru dalību Kanādas vadītajā daudznacionālajā NATO kaujas grupā, kas izvietota Latvijā reģiona aizsardzības spēju stiprināšanai.

Tāpat I.Lībiņa-Egnere un R.Krmeļs pārrunāja ciešākas ekonomiskās sadarbības iespējas, īpašu uzmanību veltot jautājumam par Latvijas eksporta veicināšanu. Puses bija vienisprātis, ka potenciālu ciešākiem ekonomiskajiem kontaktiem sniedz arī Centrālās un Austrumeiropas valstu un Ķīnas veiksmīgā sadarbība 16+1 formātā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre ar vēstnieku pārsprieda arī iespējas sekmēt tūrismu un veicināt abu valstu kā pievilcīgu tūrisma galamērķu atpazīstamību.

R.Krmeļs Slovēnijas diplomātiskajā dienestā strādā kopš 1987.gada. Vēstnieks rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā un pilda vēstnieka pienākumus arī Lietuvā un Igaunijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157685079308612
Video: https://www.youtube.com/watch?v=198gBHvCZvg
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem