Gunārs Kūtris: Latvijai un Ķīnai ir perspektīva ciešākai sadarbībai transporta un loģistikas jomā

(08.09.2017.)
VideoGalerija

Latvijai un Ķīnai ir augsts potenciāls attīstīt ciešāku sadarbību transporta un loģistikas lomā, piektdien, 8.septembrī, uzsvēra Saeimas sekretāra biedrs Gunārs Kūtris, parlamentā tiekoties ar Šanhajas pašvaldības Tautas kongresa pastāvīgās komitejas priekšsēdētāju Jiņu Jicui (Yin Yicui).

Puses bija vienisprātis, ka labu augsni jaunu projektu attīstībai sniedz Centrālās un Austrumeiropas valstu un Ķīnas veiksmīgā sadarbība 16+1 formātā. Latvija ir svarīgs punkts transporta un loģistikas ķēdē, turklāt tieši Rīgā atrodas 16+1 Loģistikas koordinācijas sekretariāts. Kā papildu priekšrocības G.Kūtris minēja Latvijas neaizsalstošās ostas, kā arī izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas ļauj kravas ērti un ātri nogādāt tālāk Eiropā.

Latvijas un Ķīnas dialogs nekad agrāk abu valstu pastāvēšanas vēsturē nav bijis tik aktīvs, kā šobrīd. Abas amatpersonas uzsvēra, ka būtiski izmantot intensīvā dialoga priekšrocības, lai attīstītu ciešāku sadarbību ne vien nacionālā, bet arī reģionālā līmenī.

Kā prioritāras nozares sadarbībai G.Kūtris minēja tirdzniecību, investīcijas, izglītību un zinātni, īpaši izceļot studentu un akadēmiskā personāla apmaiņas programmas. Latvijas uzņēmēji īpaši ieinteresēti attīstīt sadarbību pārtikas rūpniecības, kokrūpniecības, kā arī farmācijas jomā, akcentēja Saeimas sekretāra biedrs.

Laba platforma ciešākas sadarbības attīstīšanai ir sadraudzības pilsētas. Šie kontakti paver plašas iespējas aktivizēt ekonomisko sadarbību, kā arī rosināt kultūras apmaiņas projektus, uzsvēra G.Kūtris.

Tāpat Saeimas sekretāra biedrs ar Šanhajas pašvaldības Tautas kongresa pastāvīgās komitejas priekšsēdētāju pārrunāja tūrisma veicināšanas iespējas.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686301399564/with/36958320471/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=-qQET-SLjkM
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā