I.Mūrniece Starpparlamentu savienības prezidentam: jauniešu iesaiste ir svarīga

(05.09.2017.)
VideoGalerija

Latvijas parlaments īpašu uzmanību pievērš atvērtībai un sabiedrības, it īpaši jauniešu, iesaistei. Gan Saeimas sēdes, gan nozaru komisiju sēdes ir atvērtas, un tajās regulāri piedalās sabiedrības pārstāvji. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 5.septembrī, tiekoties ar Starpparlamentu savienības prezidentu Saberu Čoudhuri (Saber Chowdhury).

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka Latvijai svarīga ir attīstības sadarbība. Tā vērsta uz atbalstu un demokrātijas stiprināšanu Austrumu partnerības valstīs. Saeima regulāri dalās pieredzē ar šo valstu parlamentiem. Šajās dienās Saeimā stažējas Moldovas parlamenta darbinieki, bet decembrī gaidāma Tadžikistānas parlamenta delegācija.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs, Starpparlamentu savienības Latvijas nacionālās grupas vadītājs Gundars Daudze akcentēja, ka Saeima kā atvērts parlaments ik gadu organizē Ēnu dienu, Atvērto durvju dienu un Jauniešu Saeimu, kurā iesaistās jaunieši no visiem mūsu valsts novadiem.

S.Čoudhuri īpaši novērtēja Latvijas uzkrāto pieredzi informāciju tehnoloģiju jomā, progresu sieviešu līdztiesības un parlamenta atvērtības ziņā. Viņš mudināja Latvijas parlamentāriešus tāpēc iesaistīties Starpparlamentu savienības komiteju un darba grupu vadībā.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157686230641363
Video: https://www.youtube.com/watch?v=IpJDZO_gcgU
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt