Inese Lībiņa-Egnere: Latvija atbalsta Serbijas integrāciju ES

(29.08.2017.)
VideoGalerija

Latvijai un Serbijai ir labas divpusējās attiecības, vienlaikus jaunas iespējas abu valstu sadarbībai paver Serbijas integrācija Eiropas Savienībā (ES), un Latvija turpinās atbalstīt Serbijas eirointegrācijas centienus. Mums jāstrādā kopā, lai veidotu stiprāku Eiropu. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 29.augustā, Saeimas namā tiekoties ar Serbijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Draganu Momčiloviču (Dragan Momčilovič).

Serbija augstu vērtē Latvijas atbalstu ceļā uz integrāciju ES un pateicas par līdz šim sniegto palīdzību, it sevišķi daloties savā pieredzē, uzsvēra vēstnieks, kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Abas valstis saista regulārs politiskais dialogs, tostarp parlamentārā sadarbība, akcentēja I.Lībiņa-Egnere, izsakot gandarījumu, ka gan Latvijas, gan Serbijas parlamentā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts parlamentu. Tāpat Latvija atzinīgi vērtē sadarbību ar Serbiju dažādos daudzpusējos formātos, piemēram, Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, kā arī Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas dialogā, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Tikšanās laikā I.Lībiņa-Egnere ar D.Momčiloviču pārrunāja aktuālo situāciju reģionā, kā arī iespējas attīstīt ciešāku sadarbību ekonomikas, tostarp informācijas tehnoloģiju jomā, kā arī nepieciešamību veicināt tūrisma un kultūras sakarus starp valstīm.

D.Momčilovičs ir karjeras diplomāts, kurš darbu Serbijas Ārlietu ministrijā sācis 1981.gadā. Viņš iepriekš bijis vēstnieks Ķīnā, Etiopijā, un šobrīd D.Momčilovičs rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.



Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157685861515633
Video: https://www.youtube.com/watch?v=OLZFTGQktdQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā