Ināra Mūrniece: politiski represētie mums dāvājuši iespēju valsts simtgadi sagaidīt brīvā Latvijā

(26.08.2017.)
Galerija

“Politiski represētie ar savu cīņu un valstiskuma idejas saglabāšanu palīdzējuši godam sagaidīt simtgadi brīvā Latvijā. Par to jums saku īpašu paldies,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 26.augustā, uzrunājot 19.Latvijas represēto salidojuma dalībniekus.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās politiski represētajiem par šajos gados panākto. “Pateicoties jūsu iniciatīvai, 25.martu un 14.jūniju pieminam kā valsts nozīmes piemiņas dienas. Jūs esat sekmējuši to, ka padomju okupāciju pārdzīvojušo valstu sāpīgos jautājumus aptvēra un izprata Rietumvalstis. Un to, ka Eiropas Savienība tagad skaidri un nepārprotami nosoda komunistisko režīmu,” uzsvēra I.Mūrniece, atgādinot, ka politiski represētie bijuši šo procesu virzītājspēks.

Izpratne par represijām un cilvēkiem, kuri cieta komunistiskajā un nacistiskajā režīmā, neiet mazumā. Tā kļuvusi par skaidru mūsu vēsturiskās atmiņas sastāvdaļu, teica Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot, ka politiski represēto likteņi atspoguļoti arī valsts simtgades filmās.

I.Mūrniece pauda prieku par to, ka salidojuma dalībniekiem aizvien ir gaišs skats uz dzīvi un sirdīs dzīvas galvenās vērtības – dzīvība un brīvība.

Latvijas represēto salidojumā Ikšķilē, kas šogad notiek jau 19.reizi, pulcējušies vairāki tūkstoši represēto no visas valsts.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157685273419441
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem