Ināra Mūrniece piedalīsies NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē Norvēģijā

(21.08.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 21. līdz 23.augustam uzturēsies Norvēģijas Karalistē, kur piedalīsies Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu spīkeru gadskārtējā sanāksmē. Tikšanās darba kārtībā būs reģionālās drošības jautājumi, atbalsts Austrumu partnerības valstīm, situācija Ukrainas austrumos un attiecības ar Krieviju.

I.Mūrniece kolēģus uzrunās diskusiju blokā, kas veltīts reģionālās drošības izaicinājumiem, īpašu uzmanību pievēršot hibrīddraudiem.

NB8 valstu parlamentu vadītājiem plānota tikšanās ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāru Turbjērnu Jaglannu (Thorbjørn Jagland) un Vācijas parlamenta Bundestāga prezidentu Norbertu Lammertu (Norbert Lammert), lai pārrunātu aktualitātes Eiropā.

Paredzēts, ka NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji apmeklēs Norvēģijas bruņoto spēku Kiberdrošības un informācijas drošības centru.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju -, un tajā aktīva sadarbība notiek kopš 90.gadu sākuma. NB8 ietvaros notiek regulāras parlamentāriešu, premjeru, ministru un citu amatpersonu tikšanās.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt