Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies pirmajā Latvijas simtgadnieku salidojumā

(14.07.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sestdien, 15.jūlijā, dosies uz Rundāli, kur viesosies pirmajā Latvijas simtgadnieku salidojumā “Piedzimt kopā ar Latviju”. Plānots, ka pasākums pulcēs teju pussimtu Latvijas valsts vienaudžu.

Latvijas simtgadnieki šajā pasākumā tiks godināti un dalīsies atmiņās par sava mūža spilgtākajiem mirkļiem. Tāpat salidojumā būs iespēja iepazīties ar stāstiem par tiem novadiem, kuros uzauguši mūsu valsts ilgdzīvotāji. Paredzēts, ka demonstrēs fragmentu no topošās dokumentālās filmas “Piedzimt kopā ar Latviju. Mans ceļš. Latvija.”. Simtgadniekus pasākumā ar priekšnesumiem sveiks dažādi Latvijas mākslinieki.

Salidojuma mērķis ir veicināt senioru iesaistīšanos Latvijas simtgades pasākumos un godināt mūsu līdzcilvēkus, kuri nodzīvojuši garu un bagātu mūžu un devuši ieguldījumu savas dzimtas, novada un valsts attīstībā.

Latvijas simtgadnieku salidojums notiks sestdien, 15.jūlijā, Rundāles pilī; sākums pulksten 13.00.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt