Saeima rītdien galīgajā lasījumā skatīs likuma izmaiņas par tehniskās apskates kārtības maiņu līdz četrus gadus vecām automašīnām

(24.05.2017.)

Saeima ceturtdien, 25.maijā, galīgajā lasījumā vērtēs grozījumu Ceļu satiksmes likumā, kas paredz līdz četru gadus vecām automašīnām tehnisko apskati veikt ik pēc diviem gadiem. Izmaiņas likumā sagatavotas pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados. 

Tāpat galīgajā lasījumā Saeima skatīs likumprojektu, ar kuru plānots ratificēt Minamatas konvenciju par dzīvsudrabu. Konvencijas mērķis ir aizsargāt cilvēku veselību un apkārtējo vidi pret dzīvsudraba un to savienojumu piesārņojumu. 

Darba kārtībā otrajā lasījumā iekļauti Nacionālās drošības likuma grozījumi. Tie noteiks aizliegumu izceļot no valsts personām, kuras var apdraudēt valsts drošību. 

Pirmajā lasījumā plānots lemt par jauno Fizisko personu reģistra likumprojektu un saistītajiem grozījumiem Iedzīvotāju reģistra likumā, kas paredz izveidot fizisko personu reģistru līdzšinējā iedzīvotāju reģistra vietā. 

Rītdienas sēdes darba kārtībā iekļauti grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā, ko otrreizējai caurlūkošanai Saeimai atgriezis Valsts prezidents. 

Deputāti rīt arī lems par vairāku iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās.  To vidū administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumi, kas paredz diferencēt atbildību par pārkāpumiem valsts valodas lietošanas jomā, paredzot to arī juridiskām personām. 

Vēl komisijām plānots nodot likumprojektu par nekustamo īpašumu atsavināšanu Latvijas un Krievijas valsts robežas joslas ierīkošanai un likumprojektu, lai veicinātu būvniecības procesa efektivitāti. 

Saeimai būs jāvērtē arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegtie grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā un Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas arī nākamajās parlamenta vēlēšanās paredz ieviest vēlētāja kartes tiem balsstiesīgajiem, kuriem ir tikai personas apliecība jeb identifikācijas karte, bet nav derīgas pilsoņa pases. 

Tāpat Saeimai būs jālemj, vai komisijām nodot grozījumus Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, kas paredz ierobežot fizisko personu ziedojumus partijām. 

Saeimas 25.maija sēdes darba kārtībā ir 22 jautājumi.   

Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā