Ojārs Ēriks Kalniņš: ES valstis augstu vērtē Latvijas darbu stratēģiskās komunikācijas jomā

(28.04.2017.)

Eiropas Savienības dalībvalstis augstu vērtē Latvijas darbu stratēģiskās komunikācijas jomā, sekmējot Eiropas Savienības un NATO stratēģiskās komunikācijas spēju attīstību. Tas izskanējis starpparlamentārajā konferencē par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku Maltā, informē Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, kurš kopā ar Saeimas deputātu delegāciju piedalās šajā Maltas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē parlamentārās dimensijas pasākumā.

Latvijas parlamentu konferencē pārstāv arī Saeimas Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un Eiropas lietu komisijas deputāts Edvards Smiltēns.

Eiropas valstu kolēģi konferencē uzsvēra Latvijas vadošo lomu stratēģiskās komunikācijas jomā Eiropas Savienībā un NATO, atzīmējot, ka uz tās nozīmi Latvija citu Eiropas Savienības valstu uzmanību vērsusi arī savas prezidentūras laikā 2015.gada pirmajā pusē, informē Ārlietu komisijas vadītājs.

Konferencē ar Eiropas valstu parlamentāriešiem bijām vienisprātis, ka patlaban, kad Eiropas Savienība saskaras gan iekšējiem, gan ārējiem drošības izaicinājumiem, ļoti svarīga ir valstu vienotība – tas ir svarīgākais instruments šajos apstākļos, uzsver O.Ē.Kalniņš.

Sanāksmes ietvaros, diskutējot par Eiropas kaimiņattiecību politiku, parlamentārieši bija vienisprātis, ka vienlīdz svarīgi ir abi šīs politikas darbības virzieni – gan attiecībā uz dienvidu, gan attiecībā uz austrumu kaimiņiem, pauž Ārlietu komisijas vadītājs. Konferencē arī akcentēta Eiropas Savienības nacionālo parlamentu loma Eiropas Savienības politiku veidošanā.

Maltas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē parlamentārās dimensijas rīkotā starpparlamentārā konference par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku notiek no 26. līdz 28.aprīlim. Tās darba kārtībā ir tādi jautājumi kā Eiropas Savienības migrācijas politikas turpmākā attīstība, cīņa ar propagandu, Eiropas Savienības un NATO attiecības, Eiropas rīcība saistībā ar nestabilitāti un draudiem Vidusjūras dienvidos un Tuvajos Austrumos, kā arī citi.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt