Saeimā diskutēs par sabiedrisko mediju pārvaldības modeļiem

(27.03.2017.)

Saeimas namā otrdien, 28.martā, notiks diskusija „Latvijas sabiedriskie mediji – stabili demokrātijas pīlāri”, kurā deputāti, žurnālisti un nozares eksperti spriedīs par sabiedrisko raidorganizāciju pārvaldības modeļiem.

„Lai rastu piemērotāko sabiedrisko mediju pārvaldības modeli, būtiski par to runāt ar visām ieinteresētajām pusēm. Spēcīgi sabiedriski mediji ir mūsu valsts demokrātijas un arī drošības garants, kas ir svarīgs ikvienam valsts iedzīvotājam. Kopīgi mums jārod efektīvākais modelis, kas aptvertu visas sabiedrības vajadzības un palīdzētu stiprināt mūsu mediju telpu. Tās ir ilgi gaidītas reformas, kas beidzot varētu tikt īstenotas,” uzsver Saeimas Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, norādot, ka diskusijā tiks meklēti arī attiecīgā tiesiskā regulējuma izstrādei nepieciešamie risinājumi.

Konferenci atklās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāte Lolita Čigāne. Ieskatu līdzšinējās diskusijās jautājumā par sabiedrisko mediju pārvaldības modeļiem un iespējamiem situācijas risinājumiem sniegs I.Laizāne. Diskusijas moderators būs Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis.

Diskusija „Latvijas sabiedriskie mediji – stabili demokrātijas pīlāri” notiks otrdien, 28.martā, pulksten 14.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 11. Tai tiešsaistē varēs sekot arī Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Konferences programma


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā