Ināra Mūrniece: ar Kanādu mūs saista kopīgas vērtības, draudzība un izcila sadarbība

(23.02.2017.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 23.februārī, parlamentā tiekoties ar Kanādas ārējās tirdzniecības ministru Fransuā Filipu Šampaņu (François Philippe Champagne), pauda gandarījumu par abu valstu aktīvo politisko dialogu, sadarbību drošības un aizsardzības, kā arī ekonomikas jomā. 

I.Mūrniece pauda prieku par ciešajiem politiskajiem kontaktiem arī parlamentu līmenī un apliecināja, ka maijā oficiālā vizītē Latvijā gaidām Kanādas spīkeru.

Abas valstis vieno kopīga izpratne par drošības izaicinājumiem. Kanādas vadītā NATO starptautiskā bataljona ierašanās Latvijā ir mums ļoti nozīmīgs notikums, sacīja Saeimas priekšsēdētāja un pateicās Kanādai par šo solidaritātes apliecinājumu.

Svarīga ir arī ekonomiskā sadarbība. I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka aug Latvijas eksports uz Kanādu. Latvijas nacionālā aviosabiedrība airBaltic saņēmusi jau divas Kanādā ražotās Bombardier SC300 lidmašīnas. Latvija sagaida, ka Kanādas un Eiropas Savienības (ES) brīvās tirdzniecības līgums (CETA) dos jaunas iespējas mūsu uzņēmējiem, teica I.Mūrniece.

Runājot par CETA, F.F.Šampaņs visu Kanādas iedzīvotāju vārdā pateicās Latvijai par līdera lomu, virzot CETA ratifikāciju gan ES, gan nacionālajā līmenī. Viņš uzsvēra, ka līdz ar CETA piemērošanu ieguvēji būs visi mūsu iedzīvotāji.

Saeima šodien ratificēja CETA, kļūstot par pirmo nacionālo parlamentu, kas līgumu ratificējusi. Eiropas Parlaments atbalstu CETA pauda 15.februārī.

 

Tikšanās fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157680669919855
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt