Deputāti iepazīsies ar Latvijas skolēnu zināšanu vērtējumu OECD skatījumā

(17.01.2017.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien, 18.janvārī, sanāks uz kopsēdi, lai iepazītos ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas (PISA) 2015 Latvijas rezultātiem un to ietekmi uz izglītības rīcībpolitiku.

Komisijas sēdē aicinājušas ziņot Latvijas Universitātes profesoru, OECD PISA vadītāju Latvijā Andri Kangro, EK pārstāvniecības Latvijā ekonomists Mārtiņu Zemīti, kā arī Valsts izglītības satura centra vadītāju Guntaru Catlaku.

OECD PISA ir ietekmīgākais starptautiski salīdzinošais pētījums, kurš novērtē skolēnu prasmes un zināšanas matemātikā, lasīšanā un dabaszinātnēs, un salīdzina tās starp OECD dalībvalstīm un partnervalstīm. 2015.gada pētījumā piedalījās vairāk nekā pusmiljons skolēnu, tostarp 28 miljoni piecpadsmitgadnieku, no 72 valstīm. Kopumā šis ir sestais salīdzinājums, un tas tiek veikts ik pēc trīs gadiem. Latvija OECD PISA piedalās kopš 1998.gada.

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas kopsēde trešdien, 18.janvārī, sāksies pulksten 9.00 un notiks Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt