Noskaidroti Saeimas fotokonkursa „Es savai Tēvzemei…” uzvarētāji

(04.11.2016.)
Galerija

Noslēdzies fotokonkurss jauniešiem „Es savai Tēvzemei…”, un ir noskaidroti tā uzvarētāji, kuru darbi, atzīmējot Lāčplēša dienu, tiks izstādīti Saeimas namā. Uzvarētājus gaida Ādažu militārā garnizona un Saeimas nama apmeklējums, kā arī pārsteiguma balvas. Kopumā konkursam 56 autori iesūtīja 133 darbus. Konkursu rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Jaunsardzes un informācijas centru, lai veicinātu jauniešu patriotismu un interesi par valsts aizsardzību un drošību.

Konkursa uzvarētāji ir: Megija Pipina, kura mācās Daugavpils 12.vidusskolā, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolniece Anete Biķe, Linda Broliša no Babītes vidusskolas, Alise Leitāne no Ogres Valsts tehnikuma, Olaines 2.vidusskolas skolniece Aleksandra Gluščenko, Daugavpils Vienības pamatskolas skolniece Madara Stašāne, Zane Zvejniece no Ventspils Ekonomikas un pārvaldības fakultātes, Līga Arāja un Edvards Judickis no Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Solveiga Ozolniece, Linards Parfens no Rīgas 5.internātpamatskolas-attīstības centra, Madlienas vidusskolas skolniece Māra Kļaviņa, kā arī Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolniece Elizabete Anna Jākobsone.

Gatavojoties Lāčplēša dienai un gaidāmajai Latvijas simtgadei, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tika aicināti piedalīties fotokonkursā. Tam varēja iesūtīt fotogrāfijas, kurās attēlotas jauniešu aktivitātes, kas stiprina Latviju, piemēram, darbošanās izglītojošos un radošos projektos, nevalstiskajās organizācijās, labdarības pasākumos, brīvprātīgajā darbā, vides sakopšanā, kā arī Latvijas valsts svētku un to svinēšanas tradīcijas.

Uzvarētāju darbi publicēti Saeimas mājaslapā un Flickr kontā, kā arī Jaunsardzes un informācijas centra tīmekļa vietnē un sociālajos kontos.

Līdz ar Ādažu militārā garnizona apmeklējumu konkursa uzvarētāji dosies ekskursijā pa parlamentu, kā arī viesosies Saeimas Aizsardzības komisijā. Pārsteiguma balvas saņems arī skolotāji, kuri mudinājuši savus audzēkņus piedalīties šajā konkursā.

 

Konkursa uzvarētāju darbi

Fotogrāfijas no konkursa uzvarētāju noskaidrošanas:

https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157675852023086

Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī