Saeima ceturtdien otrajā lasījumā lems par Publisko iepirkumu likuma projektu

(26.10.2016.)

Saeima ceturtdien, 27.oktobrī, sanākot uz kārtējo sēdi, otrajā lasījumā lems par jaunā Publisko iepirkumu likuma projektu. Jaunais iepirkumu kārtības regulējums paredz virkni izmaiņu un jauninājumu atšķirībā no pašreizējā regulējuma, kā arī iepirkumu organizēšanā plānots ieviest Eiropas Savienības prasības. 

Tāpat otrajā lasījumā Saeima rītdien lems par izmaiņām Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz aizliegt pārdot alkoholu lielajos iepakojumos. 

Vēl otrajā lasījumā parlamentā plānots skatīt arī likumprojektu, kas noteiks Bulduru Dārzkopības vidusskolas juridisko statusu pēc skolas pievienošanas Latvijas Lauksaimniecības universitātei. 

Izskatīšanai galīgajā lasījumā rītdienas sēdes darba kārtībā ir grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai noteiktu kārtību, kādā personas var atgūt pārmaksātos vai nepareizi iemaksātos naudas sodus. 

Trešajā lasījumā parlamentā plānots arī skatīt Pasta likuma izmaiņas, kas paredz noteikt stingrākas prasības pasta komersantu reģistrācijā, un likumu, ar kuru paredzēts Latvijas Ārstu biedrībai īpašumā nodot namu Rīgā, Skolas ielā 3. 

Deputāti arī lems par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū jauna Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma projekts un likumprojekts, kas robežapsardzības nodrošināšanai paredz noteikt ierobežojumus publisko upju izmantošanā pierobežas joslā. 

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim. 

27.oktobra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 11 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā