Oficiāli atklās jauno Saeimas ēku Jēkaba ielā 6/8

(26.10.2016.)

Ceturtdien, 27.oktobrī, klātesot Baltijas valstu spīkeriem – Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei, Igaunijas parlamenta priekšsēdētājam Eiki Nestoram (Eiki Nestor) un Lietuvas parlamenta priekšsēdētājai Loretai Graužinienei (Loreta Graužinienė) – oficiāli tiks atklāta jaunā Saeimas ēka Jēkaba ielā 6/8.

Svinīgajā pasākumā ēkas pirmā stāva konferenču zālei tiks dots “Baltiešu zāles” nosaukums. Tas izvēlēts par godu Baltijas Asamblejas dibināšanas 25.gadadienai, kuru atzīmējam šogad. Pasākumā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece un Baltijas Asamblejas prezidents Jānis Vucāns.

Svinīgās ceremonijas ietvaros Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāji parakstīs svinīgu apsveikumu Baltijas Asamblejai tās 25.gadadienā.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Jaunās Saeimas ēkas atklāšanas pasākums ceturtdien, 27.oktobrī, sāksies pulksten 16.30.

 

Mediju ievērībai:
TV, foto iespēja pasākuma laikā. Mediju pārstāvju ierašanās jaunās Saeimas ēkas Jēkaba ielā 6/8 Baltiešu zālē līdz plkst.16.20.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī