Saeimas komisija aicina valdību atslepenot Citadeles bankas pārdošanas darījumu

(25.10.2016.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija ir nosūtījusi vēstuli Ministru kabinetam ar aicinājumu atcelt ierobežotas pieejamības statusu visai informācijai, kas saistīta ar akciju sabiedrības “Citadele banka” pārdošanas darījumu.

Šāds aicinājums ir tapis pēc tam, kad komisija, izvērtējot Valsts kontroles ziņojumu par bankas pārdošanas procesu, konstatēja, ka vēl joprojām liela daļa informācijas, kas saistīta ar šo darījumu, ir klasificēta un nav pieejama sabiedrībai.

“Valsts bankas pārdošana ir ļoti nozīmīgs darījums, kas tieši vai pastarpināti ir ietekmējis un turpina ietekmēt jebkura Latvijas iedzīvotāja dzīves kvalitāti, tādēļ sabiedrībai ir tiesības saņemt pilnīgu informāciju par Citadeles bankas pārdošanas darījumu. Jebkuram iedzīvotājam ir jābūt iespējai novērtēt šī darījuma lietderību un iesaistīto amatpersonu atbildību,” norāda komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Par veiktajiem informācijas atslepenošanas pasākumiem komisija valdību ir aicinājusi informēt līdz šī gada 25.novembrim.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt