Budžeta komisija: Saeimā nākamā gada valsts budžetu plānots pieņemt 23.novembrī

(21.09.2016.)
Galerija

Saeimā 2017.gada valsts budžeta projektu galīgajā lasījumā plānots pieņemt 23.novembrī. Par to trešdien, 21.septembrī, tiekoties ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu, vienojās Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti. 

“Finanšu ministrija nākamā gada budžeta projektu parlamentā plānojusi iesniegt 14.oktobrī, un Saeimā par tā nodošanu izskatīšanai komisijās rosināsim lemt 18.oktobrī, bet galīgajā lasījumā pēc finanšu ministres lūguma – 23.novembrī,” par plānoto projekta izskatīšanu parlamentā informē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns. 

Šodienas sēdē deputāti ar finanšu ministri D.Reiznieci-Ozolu pārrunāja nākamā gada valsts budžeta projekta izstrādes gaitu, kā arī valsts makroekonomiskos rādītājus un plānotās izmaiņas budžeta ieņēmumos un izdevumos. 

Finanšu ministre deputātus informēja, ka nākamgad būtiskajos nodokļos izmaiņas nav plānotas, un uzsvēra apņemšanos turpināt ieilgušo problēmu risināšanu veselības aprūpē, izglītībā, drošības jomā un tieslietās, kā arī stiprināt ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumus.   

Kā plānotās nozīmīgākās izdevumu pozīcijas ministre minēja papildu finansējumu Paula Stradiņa slimnīcas jaunās ēkas būvniecības pabeigšanai un labiekārtošanai, rindu mazināšanai un informācijas sistēmu uzturēšanai veselības aprūpē. Tāpat papildu finansējums plānots izglītības reformas pabeigšanai, kā arī iekšējās drošības stiprināšanai – austrumu robežas sakārtošanai, jaunas darba samaksas sistēmas ieviešanai policistiem un ieslodzījuma vietās strādājošajiem, kā arī strukturālo izmaiņu nodrošināšanai Valsts ieņēmumu dienestā. 

Savukārt budžeta ieņēmumos no nākamā gada paredzēts ieviest nodokļu nomaksas solidāro atbildību ģenerāluzņēmumam vai apakšuzņēmumam būvniecības nozarē, valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu avansa maksājumus taksometru nozarē, pievienotās vērtības nodokļa reversās maksāšanas kārtību dārgmetālu jomā, pārskatīt uzņēmumu peļņas zaudējumu pārnešanas kārtību, ierobežot skaidras naudas apriti darījumos, kā arī palielināt minimālo darba algu, deputātus informēja D.Reizniece-Ozola. 

Līdz ar nākamā gada valsts budžeta projektu Saeimā plānots iesniegt arī 56 saistītos likumprojektus. 

Fotogrāfijas no sēdes pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157674175899305
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā