Baltijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāji paziņojumā pauž atbalstu Rail Baltica projektam

(19.09.2016.)

Baltijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāji pirmdien, 19.septembrī, pieņēmuši kopīgu paziņojumu, kurā pauž atbalstu Rail Baltica projektam un aicina atbildīgās puses stingri ievērot projekta termiņus, lai nezaudētu tam paredzēto Eiropas Savienības finansējumu.

Paziņojumā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas parlamentārieši norāda, ka tas ir gadsimta nozīmīgākais projekts Baltijā un dzelzceļa attīstība ir Baltijas valstu nacionālās drošības jautājums, kā arī uzsver, ka projekts dos ievērojamu ieguldījumu reģiona ekonomikā un veicinās Baltijas valstu savstarpējo solidaritāti un labas kaimiņattiecības. Deputāti norāda, ka vilcināšanās ar lēmumu pieņemšanu var negatīvi ietekmēt projekta īstenošanu.

Tāpat Baltijas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju vadītāji informē, ka apzinās - pārskatāma, atbildīga projekta vadība un labas pārvaldības principu ievērošana ir priekšnoteikums sabiedrības uzticības un atbalsta iegūšanai un projekta sekmīgai īstenošanai. Paziņojumā atbildīgās puses aicinātas nekavēties ar projekta tālāku attīstīšanu, vienlaikus neatkāpjoties no nepieciešamajiem kvalitātes standartiem.

Par spīti iepriekšējām domstarpībām Baltijas valstu kopuzņēmuma “RB Rail” padomes sēdē, kas 7.septembrī notika Beļģijas galvaspilsētā Briselē, Baltijas valstu pārstāvji vienojās par projekta iepirkumu modeli un atbildību sadali projekta īstenošanai. Iesaistītajām pusēm līdz 30.septembrim ir jāparaksta līgums par projekta finansēšanas un īstenošanas modeli, lai apliecinātu atbalstu 7.septembrī lemtajam un tādējādi nezaudētu projektam paredzēto Eiropas Savienības finansējumu, informē L.Čigāne.

 

Paziņojums par Rail Baltica

 

 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 19.martā
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
13:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde
14:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde