I.Mūrniece akcentē parlamentu lomu miera un demokrātijas veicināšanā Baltijas jūras reģionā

(29.08.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 29.augustā, aicināja Baltijas jūras reģiona valstis kopīgiem spēkiem veicināt mieru un demokrātiju reģionā, kas šobrīd ir nozīmīgāk nekā jebkad agrāk, lai novērstu konflikta draudus.

Uzsverot, ka šajās dienās atzīmējam Baltijas jūras reģiona parlamentu sadarbības 25.gadskārtu, Saeimas priekšsēdētāja aicināja neaizmirst, ka arī Baltijas jūras reģiona sadarbības pamatlicējus vadīja ideja par mieru un demokrātiju. „Tagad, kad mūsdienu pasauli satricinājušas krīzes un konflikti, šī vīzija vēl jo vairāk kalpo par iedvesmu un mudina mūs būvēt tiltus un nojaukt sienas,” sacīja I.Mūrniece.

„Mums kopīgiem spēkiem jāaizstāv mūsu vērtības – demokrātija, cilvēktiesības un tiesiskums, tostarp arī starptautiskajās tiesībās balstītā kārtība,” Rīgā, atklājot 25.Baltijas jūras parlamentāro konferenci (BJPK), sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja parlamentu centrālo lomu demokrātijas veicināšanā gan valstiskā, gan starptautiskā līmenī. I.Mūrniece mudināja parlamentāriešus palikt uzticīgus demokrātijas vērtībām un rūpēties par mieru, brīvību un labklājību reģionā, kā arī darboties savu iedzīvotāju interesēs.

No 28. līdz 30.augustam Rīgā notiek 25.BJPK konference, kurā šogad galvenā uzmanība veltīta jautājumiem par augstas kvalitātes izglītību un darbaspēku kā nosacījumu Baltijas jūras reģiona valstu izaugsmei.

BJPK ir 1991.gadā dibināts Baltijas jūras reģiona valstu parlamentāriešu forums, kurā darbojas pārstāvji no Dānijas, Igaunijas, Islandes, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Vācijas, Zviedrijas. BJPK strādā parlamentārieši no 11 nacionālajiem parlamentiem, 11 reģionālajiem parlamentiem un piecām reģiona parlamentārajām organizācijām. Saeima šajā forumā ir iesaistījusies kopš tā pirmsākumiem, un to pārstāv Baltijas Asamblejas Latvijas delegācija.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157672047730952
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde