Saeimā notiek diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformu

(03.08.2016.)

Trešdien, 3.augustā, Saeimā norisinājās seminārs un publiska diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformu „Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju pārvaldības pieredze Latvijas reformas priekšlikumu gaismā. Latvijas reformas atsevišķi aspekti”. 

Semināru un diskusiju atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs un Konrāda Adenauera fonda vadītāja Rīgā Elizabete Bauere (Elisabeth Bauer). 

Ar priekšlikumiem Latvijas sabiedrisko mediju pārvaldības reformai semināra dalībniekus iepazīstināja Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis, bet pieredzē par Vācijas sabiedrisko mediju pārvaldību dalījās tieslietu profesors un žurnālists Pēters Šivijs (Peter Schiwy). 

Hannoveres Mūzikas, teātra un mediju augstskolas komunikācijas un mediju zinātņu profesore Beāte Šneidere (Beate Schneider) klātesošos informēja par sabiedrisko mediju žurnālistu redakcionālās neatkarības nodrošināšanas instrumentiem. 

Par komerctiesību un administratīvo kolīziju risinājumiem sabiedrisko mediju pārvaldības reformas priekšlikumā runāja zvērināts advokāts Edgars Pastars, bet par pašregulāciju un ombuda institūtu analīzi - labas pārvaldības un pretkorupcijas eksperte Inese Voika. 

Pasākuma otrajā daļā notika publiska diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības reformas konceptuālo priekšlikumu. Lai diskutētu par sabiedrisko mediju pārvaldību, pasākumā piedalīties bija aicināti Saeimas deputāti, eksperti, nozares pārstāvji un citas ieinteresētās personas. 

Semināru un publisko diskusiju „Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju pārvaldības pieredze Latvijas reformas priekšlikumu gaismā. Latvijas reformas atsevišķi aspekti” organizēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, Kultūras ministrija un Konrāda Adenauera fonda Rīgas birojs. 

Pasākums notika Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā norisei varēja sekot līdzi tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

I.Mūrniece: laiks praktiskiem darbiem nacionālās informatīvās telpas stiprināšanā

 

Diskusijas materiāli:

Programma latviešu valodā un vācu valodā

Kultūras ministrijas prezentācija

Zvērināta advokāta Edgara Pastara prezentācija

Labas pārvaldības un pretkorupcijas ekspertes Ineses Voikas prezentācija

Videoieraksti:
1.daļa latviešu valodā un vācu valodā
2.daļa latviešu valodā un vācu valodā

Fotogrāfijas

Videosižets

 

Saeimas Preses dienests



Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde