Saeimas priekšsēdētāja Lietuvas vēstniekam pateicas par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā

(04.07.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 4.jūlijā, tiekoties ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ričardu Deguti (Ričardas Degutis), akcentēja abu valstu labās un ciešās attiecības visos līmeņos un pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu šo attiecību stiprināšanā. Vēstnieks Saeimas namā bija ieradies atvadu vizītē.

Pārrunājot abu valstu divpusējo sadarbību, I.Mūrniece uzsvēra aktīvo parlamentāro dialogu, kas notiek starp Latviju un Lietuvu, ko arī apliecina regulārās abu valstu parlamentu priekšsēdētāju tikšanās, deputātu komisiju un sadarbības grupu vizītes, kā arī parlamentāriešu sadarbība Baltijas Asamblejā un Eiropas Savienībā.

Ņemot vērā pēdējā laika drošības izaicinājumus Eiropā, Saeimas priekšsēdētāja sarunā ar vēstnieku uzsvēra, ka Baltijas valstīm arī turpmāk ir svarīgi uzturēt ciešu sadarbību NATO līmenī.

I.Mūrniece un R.Degutis akcentēja abu valstu veiksmīgo sadarbību ekonomikā. Lietuva ir mūsu valsts lielākais starptautiskais tirdzniecības partneris un viens no lielākajiem ārvalstu investoriem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Puses bija vienisprātis, ka ciešās attiecības stiprina arī pārrobežu sadarbība. Baltu Vienības diena septembrī Liepājā un gatavošanās Baltijas valstu kopīgajām simtgades svinībām 2018. gadā ir nozīmīgi pasākumi, pie kuriem norisināsies kopīgs darbs.

R.Degutis Latvijā rezidēja kopš 2011.gada. Vēstnieks ir karjeras diplomāts, bijis arī Lietuvas vēstnieks Gruzijā, goda konsuls Sanktpēterburgā, strādājis arī Lietuvas Ārlietu ministrijā un vēstniecībās Lielbritānijā, Krievijā. Vēstnieka kadences laikā notikušas vairākas augsta līmeņa vizītes gan divpusējo, gan daudzpusējo formātu ietvaros - parlamenta spīkeru līmenī to bijis vairāk nekā 10, bet kopumā vizīšu skaits sasniedzis 50.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157669975589641
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Y_XgUk8xVpo
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem