Saeimā notiks diskusija par valsts fiskālo politiku un budžeta mērķiem

(27.05.2016.)

Pirmdien, 30.maijā, Saeimā notiks diskusija “Uzkrāt vai neuzkrāt – tāds ir jautājums” par valsts fiskālo politiku un budžeta mērķiem.

2016.gadā valsts izaugsme plānota trīs procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta. Vienlaikus budžeta deficītam paredzēts izmantot visu maksimāli pieļaujamo deficīta apmēru. Diskusijā tiks runāts par šādas politikas ilgtspēju.

Pasākumu atklās Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns.

Diskusijas pirmā sesija būs veltīta jautājumam, vai laikā, kad ekonomika aug un vajadzību ir daudz, ir īstais brīdis veidot fiskālā nodrošinājuma rezervi. Tajā kā runātāji uzstāsies Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Fiskālās disciplīnas padomes priekšsēdētājs Jānis Platais, kā arī Finanšu ministrijas Fiskālās politikas departamenta direktors Nils Sakss un SEB bankas Finanšu tirgus pārvaldes vadītājs Andris Lāriņš. Šo sesiju moderēs žurnāla “Ir” komentētājs Pauls Raudseps.

Otrā sesija būs veltīta tautsaimniecības ilgtspējai budžeta deficīta apstākļos. Šajā sesijā kā runātāji uzstāsies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sekretārs Ints Dālderis un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone. Sesiju moderēs Fiskālās disciplīnas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

Diskusijas noslēgumā klātesošos uzrunās J.Vucāns un I.Dālderis.

Pasākums pirmdien, 30.maijā, sāksies pulksten 11.00 un notiks Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.

 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā