Aicinājums pieteikties diskusijai Saeimā par tiesiskumu maksātnespējas procesā

(26.05.2016.)

Lai meklētu atbildes uz uzņēmēju problēmjautājumiem par tiesiskumu maksātnespējā un uzņēmumu glābšanas kultūru, Saeimā 3.jūnijā notiks diskusija “Tiesiskums maksātnespējā ― veselīgai tautsaimniecībai”. Diskusiju rīko Saeima sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Ārvalstu investoru padomi Latvijā.

Nozares profesionāļi un interesenti aicināti pieteikties diskusijai līdz 31.maija pulksten 17.00, sūtot pieteikumu uz e-pastu pasakumi@saeima.lv.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Dalībnieki piektdien, 3.jūnijā, strādās divās paneļdiskusijās.

Pirmajā paneļdiskusijā par maksātnespēju un tiesiskumu diskutēs Saeimas Nacionālās drošības komisijas un Tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnesis Aigars Strupišs, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska, kā arī uzņēmējs un investors Nīls Dženingss (Neil Jennings). Paneļdiskusiju vadīs uzņēmuma “Deloitte Legal” pārstāve Ilze Znotiņa.

Otrajā paneļdiskusijā par maksātnespēju kā iespēju uzņēmumu glābšanai piedalīsies Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs G.Bērziņš, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, valsts kontroliere Elita Krūmiņa, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs J.Endziņš, Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores pilnvarots pārstāvis. Paneļdiskusiju vadīs Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvis Māris Vainovskis.

Piesakoties diskusijai, e-pastā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods, pārstāvētā organizācija un amats. Lūdzam ņemt vērā, ka dalībnieku skaits diskusijā kopumā ir ierobežots. No vienas organizācijas dalībai diskusijā tiks apstiprināts viens pārstāvis.

Diskusija par tiesiskumu maksātnespējas procesā notiks piektdien, 3.jūnijā, Saeimas nama Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 10.00.

Pasākuma norisei varēs sekot līdzi tiešsaistē www.saeima.lv.

Diskusijas programma.

 

 

 

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt