Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Luksemburgā tiekas ar citu ES dalībvalstu parlamentu spīkeriem

(24.05.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Luksemburgā Eiropas Savienības (ES) spīkeru sanāksmes ietvaros individuāli tikās ar Luksemburgas parlamenta priekšsēdētāju Marsu Di Bortolomeo (Mars Di Bartolomeo), Slovēnijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Milanu Brglezu (Milan Brglez) un Polijas Sejma priekšsēdētāju Mareku Kuhciņski (Marek Kuchciński).  

Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece ar ES dalībvalstu augstākajām amatpersonām pārrunāja valstu divpusējās attiecības un sadarbību parlamentu līmenī. 

Tiekoties ar Luksemburgas parlamenta priekšsēdētāju, I.Mūrniece uzsvēra, ka abas valstis saista draudzīgas attiecības, tostarp regulāras konsultācijas par starptautiskajām aktualitātēm Baltijas un Beniluksa valstu sadarbības formātā. Saeimas priekšsēdētāja pateicās par Luksemburgas atbalstu latviešu kopienai. Luksemburgas-Latvijas asociācija veido mūsu diasporas kultūras programmu Luksemburgā un aktīvi gatavojas Latvijas simtgadei 2018.gadā. Luksemburgas spīkers pauda gandarījumu par Saeimas priekšsēdētājas uzaicinājumu apmeklēt vizītē Latviju.

Sarunā ar Slovēnijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju abi spīkeri vienojās, ka jāaktivizē abu valstu politiskais dialogs, tostarp veicinot kontaktus starp abu valstu parlamentāriešiem un administrāciju pārstāvjiem.

Savukārt ar Polijas Sejma priekšsēdētāju M.Kuhciņski Saeimas priekšsēdētāja pārrunāja ES aktualitātes. M.Kuhciņskis izteica I.Mūrniecei ielūgumu apmeklēt prestižo Kriņicas ekonomikas forumu, kas šī gada 6.-8.septembrī norisināsies Polijā.

I.Mūrniece Luksemburgā tikās arī ar Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8 valstu) parlamentu priekšsēdētājiem. Tā kā Latvija ir koordinējošā valsts NB8 formātā un parlamentu priekšsēdētāju konference šogad notiks Rīgā, Saeimas priekšsēdētāja informēja kolēģus par pasākuma sagatavošanas gaitu un plānoto konferences darba kārtību. I.Mūrniece arī atkārtoti izteica uzaicinājumu parlamentu priekšsēdētājiem piedalīties Saeimas rīkotajos svinīgajos pasākumos, kas plānoti, atzīmējot Latvijas neatkarības de facto atjaunošanu šī gada 21.augustā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece no 22. līdz 24.maijam darba vizītē uzturas Luksemburgā, kur piedalās ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē. 

 

Foto no vizītes Luksemburgā: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157668675823516
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā