Talkā pie Jāņa Čakstes dzimtas mājām Saeimas deputāti un darbinieki iestāda ābelītes

(06.05.2016.)
VideoGalerija

Saeimas deputāti un darbinieki piektdien, 6.maijā, tradicionālajā pavasara talkā pie Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājām „Auči” iestādīja Latvijas šķirņu ābelītes, papildinot „Auču” augļu dārzu. Talkas dalībnieki arī izgrieza vecos zarus un krūmājus un veica citus teritorijas sakārtošanas darbus.

Tradicionālajā pavasara talkā „Dāvana Latvijai” piedalījās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Prezidija locekļi Gundars Daudze, Inese Lībiņa–Egnere, Andrejs Klementjevs un Gunārs Kūtris, Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, parlamenta darbinieki, kā arī 6.Jauniešu Saeimas deputāti.

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, kas ir simboliska dāvana Latvijai, atzīmējot mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienu. Šo tradīciju iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis. Pēc viņa iniciatīvas 2007. un 2008.gada pavasarī Saeimas deputāti un darbinieki atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu.

2009.gada talkā ar ātri augošām apsēm tika apstādīti vairāk nekā divi hektāri zemes, bet gadu vēlāk netālu no Engures tika iestādīts jauns priežu mežs. Savukārt pēdējos gados Saeimas deputāti un darbinieki sakopa J.Čakstes dzimtas māju apkārtni Ozolnieku novada Sidrabenes pagastā.

 

Fotogrāfijas no talkas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157667791030342
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests 

Sestdien, 20.aprīlī