Saeima izsludina atmodas laikam veltītu radošo darbu konkursu jauniešiem

(29.04.2016.)

Gatavojoties 21.augustam, kad apritēs 25.gadskārta kopš Latvijas valstiskās neatkarības faktiskās atjaunošanas, Saeima aicina jauniešus piedalīties radošo darbu konkursā „Manas ģimenes stāsts par atmodas laiku”. 

Konkursā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, fotogrāfijā vai video iemūžinot savas ģimenes atmiņu stāstu par laiku, kad liela daļa Latvijas iedzīvotāju tikai sapņoja un cerēja dzīvot brīvā valstī. 

Katrs dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs fotogrāfijas un vienu video, kas nav garāks par trim minūtēm. Jānorāda arī konkursa darba kopīgs nosaukums, un, ja autors vēlas, var pievienot arī līdz 300 rakstu zīmēm garu idejas aprakstu. 

Projekts šodien izsludināts 6.Jauniešu Saeimas pasākuma laikā, un tā mērķis ir veicināt jauniešu interesi par Latvijas vēsturi un mūsu valstiskās neatkarības atjaunošanas svarīgākajiem notikumiem. 

Trīs labāko darbu autorus Saeima aicinās piedalīties svinīgajos pasākumos par godu konstitucionālā likuma „Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas 25.gadadienai šī gada 21.augustā. 

Tāpat 20 labākie darbi tiks publicēti Saeimas, kā arī projekta Jauniešu Saeima mājaslapā un parlamenta Flickr kontā. 

Lai piedalītos konkursā, darbi līdz 1.augustam jāsūta uz e-pastu konkurss@saeima.lv, norādot autora vārdu, uzvārdu, kā arī e-pastu un tālruņa numuru. 

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 8.augustā parlamenta mājaslapā www.saeima.lv, kā arī projekta Jauniešu Saeima mājaslapā www.jauniesusaeima.lv.

Konkursa nolikums: https://www.saeima.lv/documents/f828249367bbc576296f01e559e428c73b679a98
Konkursa videoaicinājums: https://www.youtube.com/watch?v=3EDX6DWhMvI

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā