Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: mums ir uzticami sabiedrotie, kādu leģionāriem nebija

(16.03.2016.)

Trešdien, 16. martā, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piemiņas brīdī Lestenes Brāļu kapos uzsvēra leģionāru sapni par neatkarīgu Latviju un to, ka Otrajā pasaules karā leģionāriem diemžēl uzticamu sabiedroto nebija.

“Šodien mēs pieminam savus Otrajā pasaules karā ierautos pilsoņus ar skumjās noliektām galvām – tāpat, kā to dara citas valstis, kurām ikviens savs kritušais ir liels zaudējums, nevis sausa statistika,” teica I.Mūrniece.

Viņa norādīja, ka tas ir tieši latviešu leģionāru kauju nopelns, ka daļa latviešu paguva evakuēties, saglabāt dzīvību un vēlāk, nonākot ārvalstīs, izveidot aktīvu trimdu. I.Mūrniece arī atgādināja, ka ap 4000 latviešu leģionāru Kurzemē nepadevās komunistiskajam režīmam un devās mežos, lai uzsāktu nacionālo partizānu gaitas. Toreiz viņi cerēja uz sabiedroto militāru iejaukšanos. 

“Diemžēl iecerētie sabiedrotie toreiz neatnāca. Šodien Latvijā ir aususi jauna diena, un mūsu sabiedrotie ir kopā ar mums – gan politiski un ekonomiski, gan militāri. Blakus Latvijas karogam plīvo Eiropas Savienības un NATO karogs,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece pateicās leģionāriem, ka viņi cīnījās, cerot atgūt savas zemes brīvību un valsts neatkarību: “Paldies, ka turējāt Latviju sirdī! Paldies visiem, kas šodien tur Latviju sirdī, jo īpaši mūsu karavīriem!”

 

Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157665954798646
Video no pasākuma: https://www.youtube.com/watch?v=e2SEc9hUp_Y
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī