Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece paraksta un nodod izsludināšanai grozījumus Enerģētikas likumā

(22.02.2016.)

Šodien, 22.februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece parakstīja un nodeva izsludināšanai Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” grozījumus Enerģētikas likumā.

Šorīt telefonsarunā ar Saeimas priekšsēdētāju Valsts prezidents Raimonds Vējonis apliecināja, ka neprasīs Enerģētikas likuma grozījumu otrreizēju caurlūkošanu, un lūdza I.Mūrnieci, Valsts prezidenta pienākumu izpildītāju, tos izsludināt Satversmē paredzētajā kārtībā.

Saeimas priekšsēdētāja ir gandarīta par šo lēmumu, jo tas ir nozīmīgs solis Latvijas enerģētiskās neatkarības nostiprināšanā.

Pieņemtie grozījumi nozīmē, ka Latvijā tiks uzsākta gāzes tirgus atvēršana, kā arī gāzes tirgotājs būs nodalīts no piegādes un uzglabāšanas infrastruktūras īpašnieka. Taču galvenais – tas ir Latvijas un visas Baltijas drošības jautājums, tiek mazināta enerģētiskā atkarība no Krievijas, vairs nepieļaujot Latvijas Gāzes monopolstāvokli, uzsvēra I.Mūrniece.

Grozījumi Enerģētikas likumā tiks izsludināti otrdien, 23.februārī, oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt