KNAB amatpersonām izdienas stāžā ieskaitīs arī padomju laikā iekšlietu sistēmā nostrādāto laiku

(11.02.2016.)

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonām, kurām ir tiesības uz izdienas pensiju, izdienas stāžā ieskaitīs arī dienestu Latvijas PSR Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs. To paredz KNAB amatpersonu izdienas pensiju likuma izmaiņas, kas ceturtdien, 11.februārī, trešajā galīgajā lasījumā pieņemtas Saeimas sēdē.

Līdz šim izdienas stāžā, kas dod tiesības uz izdienas pensiju, KNAB amatpersonām ieskaita laiku, kas nodienēts Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs. 

Tikmēr padomju laikā iekšlietu struktūrās nodienēto laiku izdienas stāžā ieskaita prokuroriem, Satversmes aizsardzības biroja darbiniekiem, militārpersonām un citām personām, kuras atrodas salīdzināmos apstākļos ar KNAB amatpersonām, konstatējusi Satversmes tiesa. Tādējādi līdzšinējais regulējums neatbilst valsts pamatlikumam un ir grozāms. 

Patlaban KNAB nestrādā neviena persona, kura būtu dienējusi Latvijas PSR Iekšlietu ministrijas iestādēs un kurai tuvāko trīs gadu laikā būtu piešķiramas tiesības uz biroja amatpersonas izdienas pensiju, norāda likumprojekta autori.

Tādējādi likuma izmaiņas tuvākajos gados neradīs papildu izmaksas no valsts budžeta.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt