Saeimas deputāti un darbinieki labdarības akcijā gādā Ziemassvētku dāvanas Ukrainas bērniem

(14.12.2015.)

Saeima kopā ar Igaunijas un Lietuvas parlamentiem atsaukusies Baltijas Asamblejas aicinājumam un vienojas labdarības akcijā, sagādājot Ziemassvētku dāvanas bērnunama bērniem Ukrainā. Tradīcija gada izskaņā iepriecināt tos, kas to gaida visvairāk, Latvijas parlamentā aizsākta pirms vairākiem gadiem.

Sarūpētās dāvanas kopā ar piparkūku sirdīm un parlamenta suvenīriem tiks nogādātas Čerņigovas bērnu sociālajā centrā Ukrainā, kurā uzturas bērni vecumā no 3 līdz 18 gadiem. Centra meitenes un zēni izteikuši vēlmi šajos svētkos saņemt apģērbu, sporta inventāru un rotaļlietas. Pavisam Saeimas deputāti un darbinieki iepriecinās 34 Ukrainas bērnus.

Piparkūku sirdis, svētku melodijām skanot, tradicionālajā Ziemassvētku radošajā darbnīcā pie Saeimas nama restorāna “Kaļķu vārti” šefpavāra Raimonda Zommera pavadībā dekorēs un glazēs Saeimas Prezidijs, parlamenta deputāti un darbinieki kopā ar Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēniem. Piparkūkas tiks rotātas ar glazūru, kuras iekrāsotas ar dabīgām krāsvielām no bietēm, burkāniem un kakao.

Piedalīties radošajā darbnīcā pie Saeimas nama ceturtdien aicināts ikviens interesents, lai ar gaišām emocijām kopā sagaidītu Ziemassvētkus, izbaudot dāvināšanas prieku.Radošā darbnīca Jēkaba ielā pie parlamenta ēkas, 17.decembrī, būs atvērta no pulksten 10.30 līdz 12.30.

Šī ir jau sestā reize, kad parlaments organizē Ziemassvētku radošo darbnīcu.

Ziemassvētku dāvanas bērniem Ukrainā tiks nogādātas sadarbībā ar Valsts akciju sabiedrību Latvijas Pasts un Latvijas konsulātu Čerņigovas apgabalā.

 


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī