Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: grāmata uzsver valstiskuma nepārtrauktības nozīmi

(09.10.2015.)
Galerija

“Zīmīgi, ka grāmata iznāk laikā, kad gaidām Latvijas Republikas simtgadi un jau nākošgad atzīmēsim 25.gadskārtu kopš Latvijas Republikas Augstākā padome pieņēma konstitucionālo likumu „Par Latvijas Republikas valstisko statusu” - 1991.gadā nosakot, ka pārejas periods valsts varas de facto atjaunošanai beidzies,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Latvijas Universitātē atklājot konferenci "Latvijas valsts dibināšana – neatkarības atjaunošana". Tās laikā tika atklāts 20.gadsimta svarīgāko tiesību avotu krājums ar komentāriem konstitucionālajās tiesībās - grāmata "Latvijas valsts tiesību avoti. Valsts dibināšana – neatkarības atjaunošana. Dokumenti un komentāri".

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka, pateicoties tautas sirdī glabātajai idejai par valstiskuma nepārtrauktību okupācijas gados, 1990. un 1991.gadā mūsu valsts tika atjaunota, nevis tika izveidota kāda no PSRS atdalījusies jaunvalsts.

“Valstiskuma nepārtrauktība ir pamats, uz kura mums balstīt nākotni, attīstīt valsti, sabiedrību, arī mūsu valsts tiesības. Lai analizētu valstiskuma nepārtrauktību, lai parādītu tā nozīmi, tapusi arī šodien lasītāju rokās nonākusī grāmata,” uzsvēra I.Mūrniece.

Par ieguldīto darbu krājuma tapšanā Saeimas priekšsēdētāja izteica pateicību Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesoram un grāmatas zinātniskās grupas vadītājam Jānim Lazdiņam, lektoram, Satversmes tiesas tiesnesim Gunāram Kusiņam, asociētajam profesoram Arturam Kučam, docentam Jānim Plepam.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem