Saeimas priekšsēdētāja pirms tikšanās ar Zemessardzes Studentu bataljona zemessargiem: lepojos ar Latvijas zemessardzi

(05.10.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 6. oktobrī, uz Saeimu aicinājusi Zemessardzes 3.novada Studentu bataljona zemessargus.

„Zemessardze ir patriotiska, labi organizēta un augoša organizācija. Tā ir pelnījusi uzmanību un atbalstu. Man ir īpašs prieks par studentu rotas attīstību. Patriotisms ir labs sabiedrotais akadēmiskam darbam un studijām,” uzsvēra I.Mūrniece. „Gudri patrioti, kas ir militāri apmācīti - ir liela valstiska vērtība.”

Līdz šim Saeimas priekšsēdētāja tikusies ar zemessargiem un jaunsargiem dažādos Latvijas novados: Liepājā - ar Zemessardzes 44.kājnieku bataljona zemessargiem un jaunsargiem, Valmierā - ar Zemessardzes 22.kājnieku bataljona zemessargiem, Rēzeknē – ar Zemessardzes 32.kājnieku bataljona zemessargiem.

Nesen, 18.septembrī, I.Mūrniece devās uz Zilupi, lai tiktos ar 317.jaunsargu vienības jaunsargiem. Tikšanās reizēs tiek pārrunāti aktuālākie jautājumi drošības un aizsardzības nozarē, kā arī veikta iepazīšanās ar bāzi un aprīkojumu.     

Rīt pirmo reizi šāda tikšanās ar zemessargiem notiks Saeimā. 

Dienesta pienākumus bataljonā veic vairāk nekā 600 zemessargi un vairāk nekā 100 zemessargi – veterāni. 

Daļa no zemessargiem ir studenti un pasniedzēji no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un citām augstskolām.  Taču bataljonam var pievienoties arī tie, kam nav nekādas saistības ar kādu no augstskolām. Bataljona komandieris ir pulkvežleitnants Māris Robežnieks.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem