Saeimā izstrādās regulējumu sociālajai uzņēmējdarbībai

(02.09.2015.)

Sociālās uzņēmējdarbības normatīvā regulējuma izstrādei parlamentā tiks izveidota darba grupa. Par to trešdien, 2.augustā, vienojās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti. 

„Jau ilgāku laiku saņemam signālus no nevalstiskā sektora, ka sociālās uzņēmējdarbības jautājums Latvijā likumu līmenī praktiski netiek regulēts. Sociālās uzņēmējdarbības jēdziens īsti nav definēts, un patlaban sevi par sociālajiem uzņēmumiem var dēvēt gan komersanti, gan sabiedriskās organizācijas. Lai noskaidrotu, kā likumdevējs var uzlabot situāciju, jau drīzumā darbu sāks komisijas veidota darba grupa deputāta Einara Cilinska vadībā,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

Darbā pie sociālās uzņēmējdarbības regulējuma tiks aicināti iesaistīties Saeimas deputāti, nozaru ministriju speciālisti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. Frakcijas savus pārstāvjus darba grupai aicinātas izvirzīt līdz 14.septembrim. 

Darba grupas pirmā sanāksme plānota 15.septembrī, uzklausot izpildvaras pārstāvju ziņojumu par pašreizējo situāciju sociālās uzņēmējdarbības jomā un izvērtējumu, vai sociālās uzņēmējdarbības regulējumam nepieciešams jauns likums, vai arī būtu jāveic izmaiņas esošajos normatīvajos aktos. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde