Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti Rīgas brīvostā spriež par tranzīta nozares attīstības perspektīvām

(12.04.2019.)
Galerija

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti piektdien, 12.aprīlī, viesojās Rīgas brīvostā, kur tikās ar "Latvijas dzelzceļa" un Rīgas, Liepājas un Ventspils brīvostu pārstāvjiem, lai pārrunātu tranzīta nozares attīstības perspektīvas un investīciju plānus nākamajam Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodam.

“Latvijas dzelzceļa” viceprezidents un valdes loceklis Aivars Strakšas atzīmēja, ka galvenais dzelzceļa attīstības virziens šobrīd ir infrastruktūras konkurētspējas nodrošināšana. Kā vienu no būtiskākajiem nosacījumiem konkurētspējas attīstībai viņš minēja jau šajā plānošanas periodā uzsākto dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projektu.

Tāpat A.Strakšas uzsvēra nepieciešamību modernizēt pasažieru apkalpošanas un dzelzceļa infrastruktūru, kas veicinās pasažieru mobilitāti un samazinās ceļojumam un pārvadājumiem nepieciešamo laiku.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš deputātiem iezīmēja ostas attīstības ietvaru nākamajai desmitgadei, kā arī līdzšinējos rādītājus, tostarp kravu apgrozījumu un plūsmas izmaiņas reģionā, kā arī ieguldījumus infrastruktūrā. A.Zeltiņš uzsvēra, ka Nacionālajā attīstības plānā nākamajam plānošanas periodam būtu jādefinē transporta, tranzīta un ostu nozares attīstības virziens, ko gribam sasniegt un attīstīt, kā arī jāiezīmē prioritātes.

Brīvostu pārstāvji kopā ar deputātiem pārrunāja Krievijas transporta politiku Baltijas jūras reģionā un tās ietekmi uz nozari Latvijā.

Ilgtspējīgas attīstības komisija tranzīta nozarei plāno veltīt 22.maija sēdi, kurā uzklausīs Satiksmes ministriju un Pārresoru koordinācijas centru par tranzīta nozares attīstības un investīcijas prioritātēm nākamajā ES fondu plānošanas periodā, informēja komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157708121880914
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības  

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta