Jaunieši aicināti kandidēt Jauniešu Saeimas vēlēšanās

(13.02.2019.)

Saeima jau devīto gadu aicina jauniešus piedalīties projektā “Jauniešu Saeima”, kas norisināsies 26.aprīlī. Šogad tā galvenais temats “Jaunietis. Latvija. Eiropas Savienība” ir saistīts ar maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, un jaunieši rosināti diskutēt par aktuāliem jautājumiem, apzinoties sevi ne tikai kā daļu no Latvijas, bet arī Eiropas Savienības (ES).

“Mums visiem ir vienots mērķis – politikai jādarbojas Latvijas un tās cilvēku interesēs. Mēs visi veidojam Latviju. Aicinu jauniešus pieteikt savas idejas, aizstāvēt tās, iegūt jaunas prasmes un pilnveidot sevi, lai nākotnē kļūtu par tiem, kuru lēmumi nodrošina mūsu valsts uzplaukumu,” pauž Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Lai iekļūtu 9.Jauniešu Saeimā, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiek aicināti pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās interneta vietnē – vēlēšanu platformā - www.jauniesusaeima.lv. Iesaistīties projektā aicināti gan Latvijā, gan ārpus valsts dzīvojošie jaunieši. Katrs jaunietis kandidē atsevišķi un kā sava veida vēlēšanu programmu piedāvā kādu sev svarīgu ideju. Jauniešu Saeimas vēlēšanas šogad ilgs no 25.februāra līdz 7.aprīlim.

9.Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 26.aprīlī pulcēsies Saeimas namā, lai klātienē iepazītu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par aktuālām tēmām Latvijas un ES nākotnes veidošanā. Pēc darba komisijās notiks Jauniešu Saeimas sēde, kuru vadīs Saeimas priekšsēdētāja.

Darbība Jauniešu Saeimā ir pietuvināta reālajam parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. 9.Jauniešu Saeimas deputātiem būs iespēja strādāt četrās nozaru komisijās: Ārlietu, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu, Izglītības, kultūras un zinātnes un Eiropas lietu komisijā. Plānots, ka tās vadīs Saeimas nozaru komisiju priekšsēdētāji.

Vairāk par projektu būs iespējams uzzināt arī izstādē “Skola 2019” no 1.marta līdz 3.martam.

 Sekot projekta aktivitātēm var sociālajos tīklos

 


 

Informācija par projektu: www.jauniesusaeima.lv
9.Jauniešu Saeimas plakāts: https://www.saeima.lv/files/Jauniesu_Saeima_2019.pdf

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt