Saeimas priekšsēdētāja Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā: noliecu galvu holokausta upuru un viņu glābēju priekšā

(03.07.2015.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 3.jūlijā, piedalījās Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienas pasākumos.

I.Mūrniece piedalījās Ebreju biedrības „Šamir” rīkotajā gājienā holokausta upuru piemiņai, kurā uzrunāja klātesošos.

„Nacistiskais un komunistiskais režīms Latvijā īstenoja noziegumus pret cilvēci, kuriem nav noilguma. Tas sēja nežēlību, naidu un vardarbību. Holokausta laikā bojā gāja ap 70 tūkstošiem vietējo ebreju, un ap 25 tūkstošiem ebreju tika deportēti no rietumvalstīm un nogalināti mūsu zemē. Viņi, tāpat kā mēs šodien, domāja par nākotni, veidoja savu dzīvi, audzināja bērnus. Tika nogalināti arī bērni, no kuriem daļa nepaguva uzzināt, ka apkārtējā pasaule nav tikai ļaunums un ciešanas, un ka viņi radīti dzīvei, nevis nāvei,” teica I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka „šodien pieminām ne tikai holokausta upurus, bet arī tos, kas viņus glāba, un dziļi noliecu galvu arī viņu priekšā”. 

„Holokausts – tas ir galējs genocīda veids, un mūsdienu pasaulē noziegumiem pret cilvēci nav vietas,” uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja šodien piedalījās arī Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas brīdī pie memoriāla Rīgā, ko organizēja Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome un Rīgas ebreju reliģiskā draudze. Šajā pasākumā piedalījās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157653059101864
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā