Cilvēktiesību komisija atbalsta Aināra Dimanta atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata

(02.07.2015.)
Galerija

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti ceturtdien, 2.jūlijā, nolēma atbalstīt lēmumprojektu par Aināra Dimanta atbrīvošanu no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amata.

Deputāti arī nolēma neatbalstīt pārējos trīs lēmumprojektus par Aijas Dulevskas, Daiņa Mjartāna un Ivara Zviedra atbrīvošanu no NEPLP locekļa amata.

Komisija vienojās 4 lēmumprojektus par NEPLP locekļu atbrīvošanu no amata iesniegt Saeimas Prezidijam, aicinot tos iekļaut tuvākajā Saeimas ārkārtas sesijas sēdē. Par atbrīvošanu lems Saeima.

Cilvēktiesību un Publisko izdevumu un revīzijas komisiju deputāti šodien kopsēdē skatīja Valsts kontroles (VK) ziņojumu par NEPLP pagājušā gada pārskata sagatavošanas pareizību, kā arī lēmuma projektus par NEPLP locekļu atbrīvošanu no amata.

Publisko izdevumu komisijas deputāti šodien vienojās, ka NEPLP līdz nākamā gada 1.februārim jāsniedz komisijai un VK informācija par ieteikumu ieviešanas gaitu. Savukārt VK līdz 2016.gada 22.februārim komisijai jāiesniedz viedoklis par NEPLP paveikto.

11 deputāti 17.jūnijā Saeimas Prezidijam iesniedza iesniegumu par NEPLP locekļu atlaišanu. Prezidijs šo iesniegumu nodeva izskatīšanai Cilvēktiesību komisijā.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt