Latvija asi nosoda šodien notikušos teroristu uzbrukumus Dienvidfrancijā un Tunisijā

(26.06.2015.)

Latvija stingri iestājas pret jebkāda veida terora un vardarbības aktiem, un izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo un cietušo tuviniekiem.

Dienvidfrancijā netālu no Lionas teroristu uzbrukumā ķīmiskās rūpniecības uzņēmumam ir viens upuris un vairāki cietušie, savukārt Tunisijas kūrortā Susē (Sousse) bojā gājuši vismaz divdesmit septiņi cilvēki.

Latvija kā Eiropas Savienības Padomē prezidējošā valsts pievērš pastiprinātu uzmanību cīņai pret terorismu, kas ir viena no prioritātēm ES darba kārtībā. Reaģējot uz terorisma risku pieaugumu, ES jau ir notikusi padziļināta diskusija visos nepieciešamajos līmeņos, izvirzot praktiskas prioritātes turpmākai rīcībai cīņā pret terorismu. Teroristu noziegumiem nav attaisnojuma, tāpēc visai starptautiskajai sabiedrībai ir jāvēršas pret teroristiem un viņu atbalstītājiem.

Notikumi Dienvidfrancijā un Tunisijā pierāda, ka ir jāturpina koordinēt ES dalībvalstu kopīgā rīcība, lai mazinātu teroristu uzbrukumu iespējas. Esam pārliecināti, ka jau ieviestie pasākumi veicinās arī šo noziegumu atklāšanu un vainīgo sodīšanu.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt