Saeima rīt galīgajā lasījumā lems par stingrāku regulējumu ātro kredītu izsniegšanai

(27.05.2015.)

Saeima ceturtdien, 28.maijā, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz stingrāku regulējumu ātro kredītu izsniegšanai, tostarp aizliedzot tos piešķirt naktīs.

Deputāti trešajā galīgajā lasījumā lems par izmaiņām Civilprocesa likumā, ar kurām plānots ieviest elektronisku nekustamā īpašuma izsolīšanu spriedumu izpildes un maksātnespējas procesos.

Galīgajā lasījumā rīt paredzēts skatīt grozījumus Latvijas Nacionālās operas likumā, ar kuriem plānots mainīt valsts kapitālsabiedrības nosaukumu no līdzšinējā uz „Latvijas Nacionālā opera un balets”. Deputāti lems arī par izmaiņām vairākos likumos, lai nodrošinātu kvalificēta personāla piesaisti Iekšējās drošības birojā.

Tāpat Saeima galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Valsts probācijas dienesta likumā, kas paredz no nākamā gada ieviest valsts līdzfinansējumu resocializācijas centriem, kuri sniedz palīdzību no cietuma atbrīvotajiem cilvēkiem.
Parlamenta deputāti otrajā lasījumā rītdien lems par Dzīvesvietas deklarēšanas likuma grozījumiem, ar kuriem plānots mazināt administratīvo slogu ģimenēm – vecāki pašvaldībā, reģistrējot bērna dzimšanu, vienlaikus varēs deklarēt mazuļa dzīvesvietu.

Lai ieviestu priekšnoteikumus rūpnieciskā īpašuma objektu efektīvai reģistrācijai un ar to saistīto strīdu risināšanai, parlamentārieši otrajā lasījumā skatīs jaunu likuma projektu.

Saeima pirmajā lasījumā skatīs nodokļu un nodevu likuma grozījumus, ar kuriem plānots pilnveidot kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests kredītinformācijas birojam sniedz ziņas par nodokļu maksātāja ienākumiem personas kredītspējas vērtēšanai. Tāpat deputāti konceptuāli lems par izmaiņām likumā, kas paredz atļaut pašvaldībai dzīvojamās telpas izīrēt arī pašvaldības darbiniekiem.

Deputāti izskatīs arī lēmuma projektu par Ivara Bičkoviča apstiprināšanu par Augstākās tiesas priekšsēdētāju.

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi rītdienas sēdes darba kārtībā pirmajā lasījumā iekļaut bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu zinātniskās izpētes likumu (VDK), kas paredz regulējumu VDK dokumentu izpētes starpdisciplinārās komisijas darbībai. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija aicinājusi Saeimu rītdien skatīt arī jautājumu par Raivja Dzintara 12.Saeimas deputāta pilnvaru atjaunošanu.

Ceturtdienas sēdes darba kārtībā ir arī vairāki deputātu un valdības iesniegtie likumprojekti nodošanai izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir grozījumi likumā „Par valsts pensijām”, kas paredz novērst ekonomikas recesijas negatīvo ietekmi uz pensiju apmēru.

Saeimas 28.maija sēdes darba kārtībā ir 28 jautājumi, un tā pieejama http://ej.uz/i79z

Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/se9o.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde