Gundars Daudze Erevānā tiekas ar Armēnijas Nacionālās Asamblejas prezidenta vietnieku

(24.04.2015.)
Galerija

Armēnija ir nozīmīgs Latvijas partneris Dienvidkaukāza reģionā. Abas valstis saista labas divpusējās attiecības un konstruktīvs politiskais dialogs, un Latvija ir ieinteresēta to turpināt attīstīt. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra, vizītes Armēnijā ietvaros tiekoties ar Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta vietnieku Eduardu Šarmazanovu (Eduard Sharmazanov).

Latvijas un Armēnijas labo divpusējo attiecību pamatā ir arī veiksmīgs abu valstu parlamentu dialogs, akcentēja G.Daudze un atzīmēja abu valstu parlamentā izveidoto sadarbības grupu tiešos kontaktus. Latvijas un Armēnijas attiecības ir teicamas ne tikai politiski, bet arī izveidojušās aktīvas biznesa saites un draudzīgas attiecības starp abu valstu iedzīvotājiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē aktualitātes. G.Daudze sacīja – Latvija cer, ka maija beigās Rīgā gaidāmajā Austrumu partnerības samitā Armēnija būs pārstāvēta visaugstākajā līmenī. Maija beigās Rīgā plānots arī Austrumu partnerības biznesa forums, Armēnijas kolēģi informēja G.Daudze un uzsvēra, ka tā ir laba iespēja arī Latvijas un Armēnijas uzņēmēju sadarbības veicināšanai.

E.Šarmazanovs norādīja, ka Armēnija ir ieinteresēta attīstīt dialogu ar Eiropas Savienību kā vienu no svarīgākajiem sadarbības partneriem, un G.Daudze pauda nemainīgu Latvijas atbalstu Armēnijas īstenoto reformu un demokratizācijas ceļā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs G.Daudze tikšanās laikā Latvijas vārdā izteica arī visdziļāko līdzjūtību, pieminot armēņu tautas traģēdijas simtgadi. 

Vizītes ietvaros G.Daudze piedalās forumā „Pret genocīda noziegumiem”, kurā aicinātas piedalīties augstas amatpersonas no daudzām pasaules valstīm un starptautiskām organizācijām.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājas biedrs tikās arī ar Nacionālās asamblejas prezidentu Galustu Saakjanu (Galust Sahakyan), premjerministru Hoviku Abrahamjanu (Hovik Abrahamyan), ārlietu ministru Edvardu Nalbandianu (Edvard Nalbandian). Latvijas delegācija apmeklēja arī Latvijas goda konsulātu Erevānā un tikās ar mūsu valsts goda konsulu Armenu Gasabogljanu (Armen Ghasaboghlyan). 

Tāpat Latvijas delegācijas vadītājs G.Daudze piedalījās armēņu tautas traģēdijas upuru kanonizācijas ceremonijā Armēnijas Apustuliskās Baznīcas Svētajā Krēslā Ečmiadzinā, kā arī apmeklēja Genocīda muzeju un piemiņas ceremoniju genocīda upuru memoriālā.

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/17229125756/in/album-72157652118448762/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā