Saeima rīt lems par apbūves tiesības institūta izveidošanu

(04.03.2015.)

Saeima ceturtdien, 5.martā, skatīs grozījumus Civillikumā un saistītajos likumos, kas paredz risināt dalītā īpašuma problēmu, ieviešot tā dēvēto apbūves tiesību.

Deputāti otrajā lasījumā steidzamības kārtībā lems par grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz atcelt prasību par obligātu videonovērošanu alkohola mazumtirdzniecības vietās.

Lai drošu elektronisko parakstu turpmāk varētu izmantot daudz plašāk, trešajā lasījumā tiks skatīti grozījumi Elektronisko dokumentu likumā. No regulējuma izslēgti iepriekš noteiktie ierobežojumi elektronisko dokumentu izmantošanai, piemēram, līgumiem nekustamo īpašumu jomā, galvojuma līgumiem un privātiem darījumiem ģimenes tiesību jomā, tādejādi šīs izmaiņas nozīmē atvieglojumus dokumentu apritē gan iedzīvotājiem, gan arī uzņēmējiem.

Trešajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”, lai pilnveidotu slimības naudas aprēķināšanas kārtību tiem darba ņēmējiem, kuriem noteikts summētais dienesta pienākumu izpildes laiks, ņemot vērā darba veikšanas īpašos nosacījumus un specifiku.

Otrajā lasījumā deputāti rīt izskatīs grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, kas paredz vairākas izmaiņas ceļa nodokļa nomaksā un administrēšanā, tostarp nosakot, ka ceļa nodoklis nebūs jāmaksā arī personai, kuras apgādībā ir bērns ar invaliditāti, kas nav saistīta ar pārvietošanās traucējumiem.

Pirmajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, kas paredz ar ienākuma nodokli neaplikt personu dāvinājumus vai ziedojumus partijām vai partiju apvienībām.

Rītdienas darba kārtībā ir arī vairāku deputātu iesniegto likumprojektu nodošana izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir grozījumi likumā „Par akcīzes nodokli”, kas paredz atcelt transporta līdzekļu ekspluatācijas nodokli motocikliem un vieglajām automašīnām un palielināt akcīzes nodokli degvielai.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ir iesniegusi izmaiņas Saeimas sēdes dienaskārtībā, lai tajā iekļautu jautājumu par Ritvara Jansona 12.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku.

Saeimas 5.marta sēdes darba kārtībā ir iekļauti 15 jautājumi, un darba kārtība pieejama: http://titania.saeima.lv/LIVS12/SaeimaLIVS2_DK.nsf/DK?ReadForm .

Savukārt rīt pulksten 17.00 paredzēta atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas: http://ej.uz/4ntr 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta