Gundars Daudze ar Tanzānijas vēstnieci pārrunā iespējas paplašināt abu valstu sadarbību

(27.01.2015.)
VideoGalerija

„Latvija un Tanzānija ir izveidojušas labas un draudzīgas politiskās attiecības, kas dod pamatu veidot ciešākas saites arī citās jomās. Latvija saskata Tanzāniju kā perspektīvu tirgu mūsu lauksaimniecības produkcijai un ir gatava sadarbībai arī citās jomās”. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 27.janvārī, Saeimas namā tiekoties ar Tanzānijas Apvienotās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Doru Mari Mseču (Dora Mmari Msechu), kura Latvijas parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Amatpersonas bija vienisprātis par iespējām pilnveidot sadarbību izglītības jomā. Vēstniece pauda interesi par iespējām jauniešiem no Tanzānijas Latvijā iegūt konkurētspējīgu Eiropas līmeņa augstāko izglītību. Savukārt G.Daudze atzina, ka mūsu valsts sniegtās izglītības iespējas katru gadu novērtē aizvien vairāk ārvalstu studentu, kā vienu no pieprasītākajiem studiju virzieniem minot medicīnu. 

G.Daudze sarunā informēja vēstnieci par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā (ES) un tās prioritātēm. Viena no tām ir globāli iesaistīta Eiropa, kas ietver ES kā globāla spēlētāja lomas pastiprināšanu. Tādējādi arī aktīva sadarbība ar Āfrikas kontinenta valstīm ieņems būtisku lomu Latvijas prezidentūras dienas kārtībā. 

Vēstniece norādīja, ka saskata perspektīvu aktīvākai tūristu piesaistei no Latvijas, ņemot vērā atraktīvo Tanzānijas piedāvājumu dabas tūristiem. Tanzānijā atrodas gan Āfrikas augstākais kalnu masīvs Kilimandžāro, gan Serengeti nacionālais parks, kas ir izcila vieta, lai sekotu līdzi dzīvnieku migrācijai. 

G.Daudze un D.M.Mseču pauda nosodījumu notikumiem Ukrainā. Tanzānijas vēstniece kā nepieņemamu uzsvēra nevainīgu bērnu un sieviešu bojāeju un pauda atbalstu miera veicināšanai Ukrainā. Militārais konflikts Ukrainā ietekmē ne tikai visu Eiropu, bet arī Āfrikas valstis un Tanzāniju kā vienu no tām, piebilda D.M.Mseču.

Diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Tanzānijas Apvienoto Republiku tika dibinātas 1997.gada 28.novembrī. D.Mseču ir trešā Latvijā akreditētā Tanzānijas vēstniece. Viņa pastāvīgi rezidē Zviedrijas Karalistes galvaspilsētā Stokholmā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157650498246051/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Vm6H_D60Qdo
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā