Deputāti vērtēs jaunās VID administratīvās ēkas nomas un uzturēšanas izmaksas

(30.09.2014.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien, 1.oktobrī, plāno izvērtēt jaunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvās ēkas nomas un uzturēšanas izmaksas.

„Komisija vēlas gūt pārliecību, ka VID pārcelšanās uz jauno ēku ir lietderīga ne tikai no iestādes darba organizācijas, bet arī valsts budžeta izdevumu un VID pakalpojumu pieejamības aspekta. Deputāti vēlas noskaidrot arī to, kas notiks ar īpašumiem, kas atbrīvoti pēc VID struktūrvienību un Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārcelšanās uz jaunajām ēkām,” sēdes darba kārtību ieskicē komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa.

Jaunās telpas VID nomā no SIA „Biroju Centrs Ezerparks”, kas ir VAS „Valsts nekustamie īpašumi” un SIA „Mežaparks SPV” kopuzņēmums. Nomas līgums ir noslēgts uz 30 gadiem un plānotā nomas maksa gadā ir vairāk nekā septiņi miljoni eiro.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, VAS „Valsts nekustamie īpašumi” un Valsts kontroles pārstāvji.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 1.oktobrī, plkst.12.30, Jēkaba ielā 11, Saeimas Sarkanajā zālē.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā