Saeimas priekšsēdētāja: Gaismas pilī saplūst mūsu pagātnes spēks, spīts un lepnums

(29.08.2014.)

„Šajā vietā vienkopus saplūst mūsu pagātnes spēks, spīts un lepnums. Vērtības, kas cauri gadsimtiem devušas spēku cilvēcei lolot savu sapni par brīvību. Tajā nododam mūsu tautas vēstījumu nākotnes paaudzēm ― tā ir Latvijas un visas mūsu pasaules domu, zinību un vispārcilvēcīgo vērtību krātuve,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 29.augustā, uzrunājot klātesošos Gaismas pils atklāšanas ceremonijā. 

Saeimas priekšsēdētāja uzrunā norādīja, ka līdztekus tādiem apgaismības dižgariem kā Auseklis, Pumpurs, Valdemārs, Rainis, Aspazija, Plūdonis, Skalbe un Čakstes pierakstāmi arī arhitekts Gunārs Birkerts un Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks. „Tikai garā un cilvēciskā nesavtībā lieli cilvēki cēluši un turpina celt Latviju šodienai, rītdienai un nemirstībai,” uzsvēra S.Āboltiņa.

„Bibliotēka ir divu izcilu latviešu – Gunāra Birkerta un Andra Vilka dzīves likteņa līniju brīnumaina savīšanās gaismas vertikālē! Piepildījums, kas noticis spītējot laika zobam, skaudībai, nenovīdībai un sīkmanībai. Šī gaismas vertikāle, kas šodien izlauzusies, nezudīs! Tā turpināsies nākamajās paaudzēs, mūsu bērnos,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā