Izglītības un Cilvēktiesību komisiju vadītājas ar Vācijas parlamentāriešiem dalās pieredzē mediju politikas un izglītības jautājumos

(27.08.2014.)
Galerija

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece-Ozola un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 27.augustā, tikās ar Vācijas Bundestāga Izglītības komisijas pārstāvjiem, lai pārrunātu un dalītos pieredzē mediju un izglītības jautājumos abās valstīs.

Nākamajā parlamenta sesijā deputātu darba kārtībā būs grozījumi Profesionālās izglītības likumā. Ar tiem plānots veicināt skolēnu iesaisti praksē uzņēmumos, kam tiks paredzēts arī Eiropas struktūrfondu finansējums, kā arī veidot nozares ekspertu - uzņēmēju un pašvaldību pārstāvju - padomes, lai regulāri plānotu profesionālās izglītības iestāžu attīstību atbilstoši tirgus vajadzībām, klātesošos informēja D.Reizniece-Ozola. Arī Vācijas parlamentārieši atzina, ka tā sauktā duālā profesionālā izglītība sevi pierādīja kā būtisku atbalstu ekonomiskās krīzes laikā.

Savukārt, pārrunājot mediju politikas jautājumus, I.Mūrniece uzsvēra ieceri izveidot par mediju attīstību valstī atbildīgu nodaļu Kultūras ministrijā, lai stiprinātu mūsu valsts nacionālo mediju telpu. Vācijas parlamentārieši akcentēja, ka spēcīga mediju telpa ir būtiska valsts demokrātiskai attīstībai, un piedāvāja dalīties pieredzē, stiprinot abu valstu parlamentu komisiju sadarbību.

 

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157646909398162/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī