Saliedētības komisijas priekšsēdētājs apmeklē diasporas bērnu nometni

(22.08.2014.)

Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis piektdien, 22.augustā, apmeklēja Latvijas un latviešu diasporas bērnu vasaras nometni „Satikšanās tēvu zemē”, kas norisinās Limbažu novada Lādezera pamatskolā.

„Vasaras nometnes, kurās satiekas diasporas un Latvijas bērni un jaunieši, jau iepriekšējos gados ir apliecinājušas nepieciešamību un kvalitāti, tāpēc komisija tās bija izvirzījusi kā vienu no sabiedrības saliedētības pasākumu finansēšanas prioritātēm, strādājot pie 2014.gada valsts budžeta projekta,” norāda Sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs.

Bērnu un jauniešu ģimenes, kā arī nometnes organizatori pauda pateicību Latvijai par iespēju apmeklēt un iepazīt dzimteni, dzirdēt latviešu valodu un izjust  mūsu valsts kultūru, kā arī satikt draugus. Vienlaikus viņi pauda cerību, ka nometne tiks organizēta arī turpmāk, tādējādi ļaujot uzturēt saikni ar Latviju un piederības sajūtu dzimtenei.

Šogad nometnē piedalās vairāk nekā 30 Iecavas un Lādezera jaunieši un latviešu diasporas bērni un jaunieši no Īrijas, Luksemburgas, Vācijas un Krievijas vecumā no pieciem līdz 15 gadiem. Nometnes laikā tās dalībniekiem bija iespēja viesoties Saeimā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ēkā, Dziesmu svētku estrādē Mežaparkā un citviet, kā arī apgūt jauniešu prasmes, iepazīt latviešu folkloru, padziļināt zināšanas par Latviju, iegūt jaunus draugus.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt