Āboltiņa Saeimas namā tiekas ar Spānijas vēstnieci

(16.07.2014.)

„Latviju un Spāniju vieno labas divpusējās attiecības, un ņemot vērā, ka mūsu valsts ir nostājusies uz stabilas izaugsmes ceļa, izvirzoties ātrāk augošo ekonomiku priekšgalā Eiropas Savienībā, Latvija ir ieinteresēta aktīvāk stiprināt abu valstu sadarbību ekonomikā.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 16.jūlijā, Saeimas namā tiekoties ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Mariju Konsuelu Femeniju Gvardiolu (Maria Consuelo Femenía Guardiola). Vēstniece bija ieradusies atvadu vizītē.

S.Āboltiņa sacīja, ka laba platforma sadarbības stiprināšanai starp Latvijas un Spānijas likumdevējiem ir abu parlamentu nozaru komisijas, īpaši akcentējot Ārlietu un Eiropas lietu komisijas. Vēstniece atzinīgi vērtēja līdzšinējo sadarbību ar Latvijas parlamentāriešiem, un Eiropas Savienības līmeņa jautājumu kontekstā sacīja, ka Latvijai un Spānijai ir jāsadarbojas to risināšanā, tostarp lai veicinātu Eiropas izaugsmi.

Sarunā Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka Latvija aktīvi gatavojas savai pirmajai prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē 2015.gada pirmajā pusē. Ņemot vērā, ka Latvijas prezidentūra būs valstiski nozīmīgs notikums un tā būs ne tikai valdības kompetence, bet gan kopīgs likumdevēja un izpildvaras sadarbības process, aizvadītā gada nogalē 11.Saeimā pārstāvētie politiskie spēki parakstīja vienošanos par Latvijas prezidentūras sagatavošanu un īstenošanu, vēstniecei sacīja S.Āboltiņa. Tāpat viņa uzsvēra, ka Latvijas parlaments aktīvi gatavojas prezidentūras parlamentārajai dimensijai, atzīmējot, ka Saeimā ir izveidota parlamentārās dimensijas plānošanas komiteja.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka vēstniece savas kadences laikā pieredzējusi virkni Latvijai nozīmīgu notikumu, tostarp vienotās Eiropas Savienības valūtas ieviešanu, Rīgas kļūšanu par Eiropas kultūras galvaspilsētu, kā arī patlaban notiekošo Pasaules koru olimpiādi. Savukārt vēstniece pauda gandarījumu, ka kadences laikā izveidojusies laba sadarbība ar Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir ieinteresēti Spānijas kultūras iepazīšanā.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645763095003/
Video: Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt