Piešķirs līdzekļus traģēdijā Zolitūdē cietušajiem un prēmijas traģēdijas seku novēršanā iesaistītajiem glābējiem

(28.11.2013.)

Saeima ceturtdien, 28.novembrī, pieņēma lēmumu par apropriācijas pārdali, lai nodrošinātu līdzekļu piešķiršanu atbalsta pasākumiem traģēdijā Zolitūdē cietušajiem un personām, kas iesaistītas traģēdijas seku novēršanā.

 Ar Saeimas lēmumu tika apstiprināta Ministru kabinetā (MK) atbalstītā kompensāciju izmaksa traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem 10 tūkstošu latu apmērā un cietušajiem – piecu tūkstošu latu apmērā.

 Savukārt, lai pateiktos glābējiem, kuri savus dienesta pienākumus drošsirdīgi un pašaizliedzīgi veica ārkārtas sarežģītos un bīstamos apstākļos, riskējot ar savu veselību un dzīvību, Saeima atbalstīja līdzekļu piešķiršanu vienreizēju prēmiju izmaksai, galīgajā lasījumā pieņemot attiecīgus grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.

„Likumu grozījām, lai glābšanas un traģēdijas seku novēršanā iesaistītie glābēji varētu saņemt lielākas prēmijas, nekā likums to atļauj patlaban,” Saeimas sēdē uzsver atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.  

Saeima šodien arī pieņēma grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, nosakot, ka naudas ziedojumus, kompensācijas, pabalstus, ko izmaksās traģēdijā Zolitūdē bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem, tostarp glābējiem, neapliks ar iedzīvotāju ienākuma nodokli.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī