Saeima galīgajā lasījumā lems par kārtības pilnveidošanu, aprēķinot atlīdzību par darbspēju zaudējumu

(13.11.2019.)

Ceturtdien, 14.novembrī, Saeima trešajā – galīgajā – lasījumā skatīs grozījumus likumā “Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām”. Grozījumi paredz, aprēķinot atlīdzību par darbspēju vai apgādnieka zaudējumu, izmantot ilgāku ienākumu gūšanas periodu nekā patlaban, tādējādi precīzāk ļaujot aprēķināt negūto ienākumu aizvietojumu.

Tāpat deputāti galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Kriminālprocesa likumā, ar kuriem paredzēts efektivizēt finanšu un ekonomisko noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanu.

Galīgajā lasījumā plānots skatīt arī par steidzamiem atzītos grozījumus Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā, kas paredz noteikt stingrākas prasības ģenētiski modificēto organismu uzraudzībai un kontrolei.

Otrajā lasījumā deputāti lems par Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līguma apstiprināšanu par Latvijas–Lietuvas valsts robežas uzturēšanu un pilnvaroto robežas pārstāvju darbību.

Otrajā lasījumā Saeima lems arī par jaunu Privāto pensiju fondu likuma projektu.

Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Vispārējās izglītības likumā. Tie paredz arī turpmāk saglabāt papildu finansējumu pedagogu darba samaksai tām skolām, kas īsteno vispārējās izglītības programmas ar padziļinātu apguvi kādā no mācību jomām.

Konceptuāli Saeima skatīs likumprojektuPar grozījumiem Konvencijā par dārgmetālu izstrādājumu pārbaudi un zīmogošanu”.

Saeimā ir iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā. Ar grozījumiem paredzēts atcelt 10 gadu termiņa ierobežojumu advokāta un akreditētas augstskolas akadēmiskā personāla amatā nostrādātajam laikam, kā arī ieskaitīt starptautiskas tiesas tiesneša amatā nostrādāto laiku izdienas stāža aprēķināšanā.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par uzdevumu Ministru kabinetam līdz 2019.gada 13.novembrim rast finansējumu veselības aprūpes darba samaksas paaugstināšanai.

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Administratīvi teritoriālās reformas komisijas locekļu ievēlēšanu.

Saeimas 14.novembra sēdes darba kārtībā iekļauti 23 jautājumi.

Pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā