Saeimas priekšsēdētāja un deputāti piedalīsies Baltu vienības dienas svinībās

(20.09.2019.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un parlamenta deputāti sestdien, 21.septembrī, piedalīsies Baltu vienības dienas svinībās, kas šogad norisināsies Biržos, Lietuvā.

Baltu vienības dienas svinīgo pasākumu pie Biržu pils pulksten 12.00 atklās I.Mūrniece un Lietuvas Seima priekšsēdētājs Viktors Pranckietis (Viktoras Pranckietis). Tāpat klātesošos uzrunās Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis un Lietuvas kultūras ministrs Mindaugs Kvietkausks (Mindaugas Kvietkauskas), kā arī Biržu pilsētas mērs Vītas Jareckas (Vytas Jareckas).

Saeimas deputāti apmeklēs arī Ģederta Eliasa darbu izstādes atklāšanu Biržu muzejā. Tajā būs apskatāmi darbi no Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja krājumiem.

Biržos sestdien notiks arī 14.Sutarjela festivāla noslēguma koncerts, kurā uzstāsies etnogrāfiskie kolektīvi. Savukārt Baltu vienības dienas noslēgumā Biržu kultūras namā paredzēts svētku koncerts, kurā muzicēs dziesmu un deju ansamblis “Lietuva” un Baldones un Vecumnieku novadu jauniešu simfoniskais orķestris “Draugi”.

Baltu vienības dienas svinībās Biržos piedalīsies deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Lietuvas parlamentu vadītāja Juta Strīķe un deputāti Gatis Eglītis, Inese Voika un Jānis Vucāns.

Baltu vienības diena iedibināta, pieminot 1236.gada 22.septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. 2000.gadā Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Saules kaujas dienu − 22.septembri − oficiāli noteica par atzīmējamu atceres dienu. Pagājušajā gadā Baltu vienības dienas svinības notika Jelgavā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta